כיצד אפשר לסייע לבנאדם הסובל מדיכאון או חרדה
כיצד אפשר לסייע לבנאדם הסובל מדיכאון או חרדה
פעולות שאפשר לעשות כדי לעזור לילד/מתבגר/מבוגר / קרוב משפחה / בן זוג - כאשר הוא שרוי בדיכאון / חרדה / מצב אובדני
- מה בדף? (לקפיצה בנושאים)
- דיכאון או חרדה
- חרדת מוות
דיכאון או חרדה
- להיות יותר מעורב בחיים שלו - להתעניין ולהדגיש לו/לה כמה הוא/היא חשוב/ה לכם.
- הקשבה, אמפתיות ואקטיביות - אין בנאדם שלא רוצה שיקשיבו ויבינו את נבחי נפשו, במיוחד במצב של חרדה ודיכאון. אך חשוב לעשות זאת בצורה נכונה - מבינה, מתעניינת ולא שיפוטית. ממקום שמשרה נוכחות תומכת, של הקשבה ושל חיפוש אקטיבי להבנת המצוקה. הבנת הבעיה יכולה כבר להקל ולסלול דרך לפתרון.
- ללכת להרצאות בנושאים נפשיים - הבנת המצב שלו/ה ומה הוא/היא עובר/ת יכולה לעזור בתקשורת מולו/ה ובדרכי הפעולה.
- ללכת למרכזי הסברה - מרכזי ייעוץ לבני משפחה מדרגה ראשונה של מתמודד עם קושי נפשי (הורה/אח-ות/בן-בת של) לפי אזורים בארץ. מרכזים של מילם, יה"ל, מרכזי בריאות הנפש ועוד: http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=7607
- ללכת למרכזי יה"ל - מרכזים התומכים בקרובי משפחה: https://eychut.org.il/yahel
- לא ללחוץ - לתת מרחב, לקבל, להכיל את המצב למרות שקשה להבין אותו/ה ולמרות שחוסר המוטיבציה שלו/ה עלול להתפרש כעצלנות.
- לתת לו תקווה שייצא מזה - משברים בדר"כ אורכים תקופה מסוימת עד שחוזרים לעמוד על הרגליים. התקופה יכולה לקחת חודש וגם כמה שנים - להזכיר לו/לה שזו תקופה זמנית והיא תעבור, במוקדם או במאוחר.
- לתת "מתנות" קטנות - לתת פעם ביום או שבוע משהו שהוא/היא אוהב/ת, כדי להפחית קצת מהבדידות ושהוא/היא י/תקבל יחס בצורה עקיפה מהסביבה.
- לתת תחושת שייכות ואחדות - בני אדם נועדו לחיות ביחד, אי אפשר להתעלם מכך, אך בנאדם שסובל מדיכאון ו/או חרדה בדר"כ יהיה בררן לגבי אנשים שירצה להיות בחברתם. צריך להבין זאת ולנסות להתאים לו/לה את הסביבה הנכונה שירצה להיות בה.
- לתת מקום למשאלת המוות - לא לדחות את המשאלה על הסף, כן לתת לדבר על כך, למרות שזה עלול להישמע מלחיץ, אך לא להתעמק במחשבה הזאת יותר מדי זמן ולעבור לדברים אופטימיים יותר לאחר מכן.
- לתת לו/לה לעשות כל מה שכתוב בדף: מה אפשר לעשות במצב של חרדה או דיכאון.
- קבוצת פייסבוק - "תמיכה להורים למתבגרים עם דיכאון וחרדה", קבוצה קצת לא פעילה, שאולי אפשר לפתוח בה דיון בנושא: https://www.facebook.com/groups/advicetoparents
- נכתב בלשון זכר אך ורק מטעמי נוחות.